About_RECHTS_DaphneModemythes

Portretfoto: Tasja Van Rymenant Photography, MU/Haar: M a s s y Creations.

“Als we zeggen dat er een Leuvense blog is die Modemythes heet, denken jullie vast ‘oh nee, alweer een modeblog’. Maar deze is anders. Daphne De Wit schrijft niet over haar outfit van de dag of de fluo-trend, maar ze gaat op een geestige manier dieper in op de geschiedenis van mode en beantwoordt vragen zoals ‘Vanwaar komt de boothals?’ en ‘Wat maakt dierenprints zo aantrekkelijk?’ Ook kunt u er lezen dat groene kledij te vermijden is als u verbrand bent, en vanwaar het poloshirt komt.” – Het Nieuwsblad 28/08/2013

Wie ben ik?

Ik ben Daphne De Wit, geboren en getogen in Leuven. 26 jaar. Van mijn 15de tot mijn 22ste heb ik mogen proeven van de modellenwereld dankzij een contract bij International Model Management (IMM). Ik liep jarenlang showrooms voor Proenza Schouler tijdens Paris Fashion Week en deed shoots voor Le Vif, Nina Magazine, Marlies Dekkers, …

Momenteel werk ik als redacteur voor het productiehuis TvBastards en schrijf ik als freelance journaliste voor Goesting Magazine. Mijn masterplan? Modemythes in boekvorm uitbrengen. Geïnteresseerde uitgevers kunnen zich hier melden ;)

Over Modemythes

Op Modemythes beschrijf ik de trends, roots en evolutie van de mode-industrie. Mijn blog ont(k)leedt vragen uit de modewereld. Dat kan via interviews, het verhaal achter iconische kledingstukken, … Daarnaast heb ik een zwak voor duurzame mode. Geen drie updates per week, wel slow blogging met focus op inhoud. Veel leesplezier!

9 Comments

 • Claudia van den Broek / augustus 21, 2012 at 3:28 pm Reply

  Interessant Daphne! Echt waar, ik geniet van wat en hoe je het allemaal verwoordt. Intelligent, op feiten gebaseerd, goeie research en lichtjes gekruid met een ‘Daphne-opinion’.
  Boeiend en leerzaam voor mensen die net dat méér willen weten.
  Mooie foto’s ook en leuk dat je de kern in vetdruk zet.
  Ik ga alleszins je blog volgen en hoop zo nog wat bij te leren.
  Zelf ben ik natuurlijk ook geïnteresseerd in mode (opleiding kleur, stijl, imago) maar ik werk op een ander vlak. Voor mij is het vooral het ‘goed voelen’ en de harmonie bekomen (innerlijk en uiterlijk) bij klantjes via mijn zaak ‘Charisma’ zoals je wel hebt begrepen uit mijn presentatie.
  Niettemin stel ik mezelf ook vragen over sommige items binnen de modewereld. Bij mij gaat het dan vaak niet zo ver dat ik dan werkelijk het antwoord ga zoeken hieromtrent of ik zou het werkelijk nodig moeten hebben of kunnen gebruiken binnen mijn zaak of in mijn leven. Dàt vind ik hier nu zo knap: je stelt je de vraag en je zoekt en zoekt en komt tot een conclusie. Bewonderenswaardig! Ik ben blij dat ik nu heb vernomen waarom bijvoorbeeld de modellen op de catwalk altijd zo zuur kijken… Ik als emotiemens had en heb het daar toch moeilijk mee omdat ik zo’n show in zijn ‘totaliteit’ bekijk. De kledij, accessoires, houding én mimiek. Persoonlijk vind ik het veel aangenamer om te kijken naar mensen die emoties tonen ipv bijna wassen beelden die dan de laatste modetrends komen showen. Maar soit, that’s me ;-)

  Dus Daphne, ik ben blij dat je me op de hoogte hebt gebracht van je schrijfsels en hoop er in de toekomst nog veel over te lezen.
  Misschien kan ik je ooit wat vragen doorsturen die ik wel eens hoor via klanten, mensen in mijn omgeving of die ik mezelf stel… niet dat ik je met extra werk wil opzadelen maar dan weet je wat er zoal leeft en kan je je daar op focussen.

  Heel veel succes ermee en tot soon!

  Claudia van den Broek.
  charismastijl@telenet.be
  P.S.: momenteel beschik ik nog niet over een eigen website maar die is wel op komst.

 • modemythes / augustus 21, 2012 at 8:37 pm Reply

  Hey Claudia,

  Bedankt voor je mooie commentaren! Als je zelf vragen hebt of krijgt, mail maar, heel graag zelfs! Zo hoef ik zelf niet in het duister te tasten over wat de buitenwereld zich afvraagt :) En de antwoorden zoeken vind ik leuk, dus dat is zeker geen ‘extra werk’.

  Heel graag tot binnenkort!
  Daphne

 • Ilse Van der Schraelen / augustus 22, 2012 at 9:18 am Reply

  Hello Daphne!
  Wat een verrassing! Wat een plezier om je blogs door te nemen!
  Tijdens de opleiding bleek al hoeveel capaciteiten jij wel hebt.
  Dit bewijst weer al eens hoe bekwaam je wel bent!
  Ik ga je blogs zeker volgen.
  Ze zijn goed geschreven en erg gefundeerd.
  Wat een pracht!
  Proficiat!
  Bart en ik wensen je alle succes!
  Ilse Van der Schraelen
  Docente Kleur, Stijl en Imago

  • modemythes / augustus 23, 2012 at 7:25 am Reply

   Dag Ilse, bedankt voor de aanmoediging! In november kom ik met veel plezier terug voor de cursus kleur, dan kan ik ook daar maximaal over bijleren :)

 • Leen / augustus 28, 2012 at 9:31 pm Reply

  Dag Daphne,

  Leuk om je hier aan ’t werk te zien !

  Ivm het artikel over de unibrow nog een klein wist-je-datje ivm het cupidoboogje (bovenlip). Naast de lippenstift die de lippen volledig in de kijker zet, wordt het cupidoboogje op zich vaak ook nog subtiel gehighlighted (bekijk maar eens de professioneel gemaquilleerde close-ups in de meer kwalitatieve modebladen).

  groetjes,
  Leen

 • Lelie / februari 14, 2013 at 8:56 am Reply

  Ik heb net een paar artikels gelezen, ik vind het echt super! Ik ga op mijn gemak eens alle artikels lezen. Als ik dan nog een vraag heb hoor je het zeker!

  • modemythes / februari 14, 2013 at 9:11 am Reply

   Dag Lelie, bedankt voor je lieve reactie. Jouw DIY-blog ziet er ook zeer leuk uit én ik heb per definitie bewondering voor wie zelf kleren kan maken :) Hou je inderdaad vooral niet in mocht je nog vragen hebben die je graag uitgeplozen ziet! Groetjes, daphne

 • Sig!s / november 30, 2013 at 8:39 pm Reply

  Hey Daphne, blij dat ik je (blog) heb leren kennen, super interessant!

  • Daphne (Author) / december 4, 2013 at 9:46 pm Reply

   Bedankt, Sigrid! De jouwe ziet er ook zeer mooi uit, geeft alleszins heel veel inspiratie :) Nu nog de tijd vrijmaken… ;)

Leave a Reply